CSÉVHARASZT

menü
+36 29 693 220

2014.03.26 Tájékoztató a szabadidőpark építéséről (2)

2014-03-26 11:02

Képek a galériában láthatók!

A SZABADIDŐPARKOT CSAK ÁTADÁS UTÁN SZABAD HASZNÁLNI, ADDIG MUNKATERÜLET!!!

Épül a szabadidőpark

Csévharaszt Község Önkormányzata az UMVP III. tengely Falumegújítás és – fejlesztés jogcím keretében 25 042 707 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a 2012 őszén beadott és 2013 júniusában elbírált pályázaton.

 

Elképzeléseink szerint az Iskola utcában megvalósuló park Csévharaszt szabadtéri központja lesz a jövőben, hiszen községünk frekventált helyén található. Az új közpark tere lehet kisebb kulturális rendezvényeknek, sporteseményeknek és esztétikus környezetével állandó pihenőhelyéül szolgálhat a település lakosságának.

Az egykori kresz pálya mintegy fele elbontásra kerül, a megmaradó rész betonburkolatot kap. Az épülő szabadidőpark minden korosztály számára használható elemeket tartalmaz. A területen így helyet kap egy kisebb méretű játszótér is akadálymentesen megközelíthető fészekhintával, rugós eszközzel, homokozóval és egy kisebb méretű rézsücsuszdával. Kisgyermekek számára sportolási lehetőséget biztosít a gyepes felületen kialakításra kerülő gyermekfoci pálya – várhatóan júliustól használható, a begyepesedés után. További játéktér a park dombosan kialakított része.

Kamaszoknak sportolási és találkozási lehetőség biztosított a kosárlabdapálya, a ping-pong asztal, a mászófal hálóval.

A kevésbé mozgékonyak számára lesz fitnesz eszköz. Az idősebbek számára csendes szemlélődésre lehetőséget adó padok lesznek, de lesz olyan asztal is, amelyre hozhatják sakktábláikat.

A park növényzettel is bőségesen el lesz látva, megfelelő mennyiségű vízhez automata öntözőberendezés által jutnak a növények. A térkővel és zúzott kővel borított utak mentén lesznek szelektív hulladékgyűjtők, kerékpártárolók is.

A park megvilágítását korszerű led-es világítótestekkel biztosítjuk.

Az eredeti elképzelésben szerepelt gördeszka pálya. Megvalósításukra egy későbbi időpontban kerül sor.

A beruházás kivitelezési határideje: 2014. április 30. Értéke megközelíti a 35 m Ft-ot. Pályázaton elnyert támogatás összegét, ami 25 m Ft-ot egészíti ki az önkormányzat a beruházás áfa vonzatával és más, az eredeti pályázatból nem támogatott célok megvalósításával.

 

Mocsáry Balázs