CSÉVHARASZT

menü
+36 29 693 220

Balla Károly Általános Iskola

2021-02-02 09:51

Cím: 2212 Csévharaszt, Ady Endre utca 39/B
E-mail cím: ballakisk@gmail.hu
Telefon: (29) 493-010

honlap: http://www.balla-csharaszt.edu.hu

közösségi oldal: https://www.facebook.com/ballakisk
Intézményvezető: megbízott, Családi Bettina


Balla Károly Általános Iskola

A múlt: A jelenlegi iskola 50 éve, 1970. szeptember 1-én kezdte meg működését, váltott műszakban 8 évfolyamon, cserépkályhás fűtéssel, kinti hagyományos mosdóval, tornaterem és napközi nélkül. A '70-es évek közepén társadalmi összefogással épült hozzá egy épületrész, melyet tornaszobaként és úttörőszobaként használtak az akkori tanulók. Pár év múlva ez a rész tovább bővült egy tornateremmel és napköziotthonnal, tálalóval. Ebben az időben már egyműszakos, csak délelőtti tanítás folyt. A fűtés korszerűsítésének jegyében került kialakításra a központi fűtés előbb olajkazánnal, majd '94-ben gázfűtéssel. 1999-ben nagy változás és felújítás történt. Megépült a tornacsarnok korszerű öltözőkkel, számítógépteremmel, a tantermek új egyszemélyes tanulóasztalokkal, székekkel, új nevelői asztalokkal lettek ellátva, a csipkefüggönyök és sötétítők mind az otthonosságot segítették elő. A világítás korszerűsítése a tanulók érdekében az egész intézményben megtörtént. 2002. szeptember 1-től az iskola felvette a Balla Károly Általános Iskola nevet. A névadó itt élt Csévharaszton, az 1800-as évek jelentős személyisége volt, többek között az MTA tagja volt, a szabadságharc alatt és után híres személyeket bujtatott itt.

A jelen: A Balla Károly Általános Iskola 110 tanuló nevelését és oktatását végzi 8 évfolyamon 1 tanulószoba és 2 napközis csoport keretében. A nevelőtestületben 11 pedagógus tevékenykedik nagy hangsúlyt fektetve a differenciált, élményszerű oktatásra. Stabil, összeszokott csapat, fiatalok, idősek egyaránt egymás munkáját maximálisan segítik.

Az iskola 2018 szeptemberétől váltott át a német nyelv oktatásáról angol nyelvre. Fontos változtatás az is, hogy már nem negyedik osztálytól kezdik meg tanulóink az idegen nyelv tanulását, hanem – a környéken egyedülálló módon – már első évfolyamtól kezdve tanulják fő tárgyként.

Az intézményben minden osztályterem projektorral és laptoppal van felszerelve, két tantermünkben interaktív tábla is található. Az iskola külön informatika teremmel és tornateremmel rendelkezik. A Monori Tankerületi Központban található oktatási intézmények közül a legnagyobb zöld udvarral büszkélkedhetünk.

Tanulóink szabadidejének hasznos eltöltésében az alábbi szakköreink segítenek: polgárvédelmi, angol, néptánc, sakk szakkör. Van alsós és felsős tömegsport is. Mindezeken felül több pedagógus készít fel versenyekre, rendezvényekre, színvonalas megemlékező műsorokra szabadidejében tanulókat, melyek mind a diákok szellemi és lelki fejlődését szolgálják. Minden évben a legjobban várt programunk a tanulmányi kirándulás, amely során az osztályok 1-2-3 napos kirándulás keretében az ország különböző pontjaira jutnak el. Minden évben pályázunk a Határtalanul Programra, amelynek köszönhetően hetedik osztályosaink határon túli területekre jutnak el.

Az intézményről bővebb és friss információk az iskola honlapján : (http://www.balla-csharaszt.edu.hu) és Facebook oldalán (https://www.facebook.com/ballakisk) találhatók.